Cijeli Bol se digao na noge zbog dodjele koncesije plaže Zlatni rat tvrtki Sport B

SRI, 19.04.2017. | Vijesti
Zlatni rat žele dati u koncesiju tvrtki bez zaposlenih i prihoda
Vijećnici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske dodijelili su koncesiju u trajanju od 15 godina za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu, tvrtki Sport B iz Zagreba.

Ova je odluka podignula na noge stanovnike Bola koji su na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno zaključili i zatražili da se ta odluka, zbog mnogih manjkavost i nedorečenosti odmah poništi i povuče.

Do raspisivanja novog natječaja došlo je zbog toga jer je postojeća koncesija istekla, a plažom je kao koncesionar gospodarilo komunalno poduzeće "Grabov rat" koje je u vlasništvu bolske Općine.

„Bol bez plaže Zlatni rat nikada ne bi bio ono što jest. Ta plaža je naša svetinja i poigravati se njome znači poigravati se sudbinom bolskoga turizma“ – kazao je Doro Adulmar, predsjednik Općinskog vijeća.

Bol ne može i ne želi ostati po strani kad je u pitanju način upravljanja plažom koja je osnovni motiv dolaska turista. Gospodariti Zlatnim ratom znači gospodariti sudbinom turističkog Bola i toga su svi svjesni. Zlatni rat je mamac za mnoge jer u njoj vide mogućnost ekstra zarade. Stanovnici Bola ne žele da se plaža nekontrolirano koristi i eksploatira.

Općina Bol za utorak popodne sprema veliki prosvjed u Supetru protiv odluke Županijske skupštine o novom koncesionaru plaže Zlatni rat.

Dalmatinski demokrati daju punu podršku organizatorima ovog prosvjeda i pozivaju građane da se odazovu jer se mora više voditi računa o lokalnoj samoupravi i njezinim strateškim resursima koji omogućuju razvoj gospodarstva i prihod.

Vaši Dalmatinski demokrati


Donacije

Zadnje fotogalerije
Dan Mimoza na Rivi Asfaltiranje lokalne ceste na  krapama

Zadnje vijesti/akcije
HRVATSKA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI
UTO, 25.06.2019.
Četiri izvora vode u Hrvatskoj prešla u ruke stranih kompanija, hrvatska vlada šuti!
PON, 10.06.2019.
ŠOKANTNA I SRAMOTNA IZJAVA ANTONIJA TAJANIJA
PON, 11.02.2019.
ČESTITKA
UTO, 25.12.2018.
USKRSNA ČESTITKA
SUB, 31.03.2018.


Pristupnica
Statut stranke
Program stranke
Dokumenti
Izvješće o donacijama (2018)
© 2012-2020 Dalmatinski Demokrati | info@dalmatinski-demokrati.hr | Tel: +385 (0)95/90 21 762
Web design by VinisWEB