Cijeli Bol se digao na noge zbog dodjele koncesije plaže Zlatni rat tvrtki Sport B

SRI, 19.04.2017. | Vijesti
Zlatni rat žele dati u koncesiju tvrtki bez zaposlenih i prihoda
Vijećnici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske dodijelili su koncesiju u trajanju od 15 godina za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu, tvrtki Sport B iz Zagreba.

Ova je odluka podignula na noge stanovnike Bola koji su na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno zaključili i zatražili da se ta odluka, zbog mnogih manjkavost i nedorečenosti odmah poništi i povuče.

Do raspisivanja novog natječaja došlo je zbog toga jer je postojeća koncesija istekla, a plažom je kao koncesionar gospodarilo komunalno poduzeće "Grabov rat" koje je u vlasništvu bolske Općine.

„Bol bez plaže Zlatni rat nikada ne bi bio ono što jest. Ta plaža je naša svetinja i poigravati se njome znači poigravati se sudbinom bolskoga turizma“ – kazao je Doro Adulmar, predsjednik Općinskog vijeća.

Bol ne može i ne želi ostati po strani kad je u pitanju način upravljanja plažom koja je osnovni motiv dolaska turista. Gospodariti Zlatnim ratom znači gospodariti sudbinom turističkog Bola i toga su svi svjesni. Zlatni rat je mamac za mnoge jer u njoj vide mogućnost ekstra zarade. Stanovnici Bola ne žele da se plaža nekontrolirano koristi i eksploatira.

Općina Bol za utorak popodne sprema veliki prosvjed u Supetru protiv odluke Županijske skupštine o novom koncesionaru plaže Zlatni rat.

Dalmatinski demokrati daju punu podršku organizatorima ovog prosvjeda i pozivaju građane da se odazovu jer se mora više voditi računa o lokalnoj samoupravi i njezinim strateškim resursima koji omogućuju razvoj gospodarstva i prihod.

Vaši Dalmatinski demokrati


Donacije

Zadnje fotogalerije
Dan Mimoza na Rivi Asfaltiranje lokalne ceste na Škrapama

Zadnje vijesti/akcije
SPLIT SE GUŠI U SMRADU S KAREPOVCA
UTO, 06.02.2018.
BOŽIĆNA ČESTITKA
SUB, 23.12.2017.
26. OBLJETNICA ŽRTVE VUKOVARA
SUB, 18.11.2017.
 HRVATSKA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI
NED, 25.06.2017.
REZULTATI LOKALNIH IZBORA 2017.
NED, 28.05.2017.


Pristupnica
Statut stranke
Program stranke
Dokumenti
Izvješće o donacijama
© 2012-2018 Dalmatinski Demokrati | info@dalmatinski-demokrati.hr | Tel: +385 (0)95/90 21 762
Web design by VinisWEB